Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowoczesna babka mięsna z kurczaka z dodatkiem pieczarek i mięsa mielonego wieprzowego, przykryta serem, propozycja pysznego dania na niedzielny obiad lub imprezę.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
1. Fileta kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy solą. 2. Połowę układamy w okrągłej tortownicy.
3. Cebule obieramy, kroimy kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Mięso mielone przekładamy do miski.
7. Wbijamy jajko.
8. Wsypujemy ½ opakowania zupy cebulowej w proszku.
9. Dodajmy bułkę tarta.
10. Wsypujemy majeranek. 11. Dokładnie wyrabiamy.
12. Na fileta z kurczaka wykładamy pieczarki.
13. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
14. Połową sera posypujemy pieczarki.
15. Wykładamy mięso mielone.
16. Układamy drugą połowę fileta z kurczaka.
17. Solimy mięso.
18. Smarujemy majonezem.
19. Posypujemy drugą połową sera.
20. Przykrywamy folią. 21. Zapiekamy 40 minut w 180˚C 22. Po tym czasie zdejmujemy folię i jeszcze zapiekamy 10 minut w 180˚C
23. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 24. Babka gotowa. 25. Smacznego.