Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja babki ziemniaczanej - idealnie smakuje podana z sosem pieczarkowym
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
ziemniaki obieramy, myjemy, trzemy na tarce o drobnych oczkach i odkładamy na sitko, żeby ociekły
boczek kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na średnio rozgrzaną patelnię, a jak wytopi się tłuszcz dorzucany posiekaną w kostkę cebulę - całość smażymy na złoto i odstawiamy do wystudzenia
do miski wrzucamy odsączone ziemniaki, dodajemy wystudzony boczek z cebulą, wbijamy jajka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mąkę ziamniaczaną, majeranek, sól i pieprz - całość dokładnie mieszamy
masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 1,5 godz