Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Gdy chwilę postoją, odsączamy je z nadmiaru wody. Cebulkę oraz boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Do ziemniaków dodajemy jajka, smażoną cebulkę z boczkiem, mąkę i mieszamy. Na sam koniec doprawiamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę ziemniaczaną. Babkę pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C. Najlepiej smakuje ze śmietaną 18% ;) Smacznego! :)