Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na babkę ziemniaczaną
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
wykonanie :Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, wędliny również w kostkę lecz grubszą. Dodać resztę składników, wymieszać wszystko ręką. Do blaszki na dno wlać olej, wyłożyć całą masę ziemniaczaną, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piec 2 godziny, pół godziny przed końcem pieczenia polać mlekiem, wtedy skórka jest bardziej chrupiąca i smak babki lepszy. Podawać kto z czym lubi my uwielbiamy ze śmietaną kwaśną.