Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakaliowe muesli na sposób szwajcarski"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Zalej płatki owsiane wodą. Przykryj i schłódź (najlepiej pozostaw je tak na całą noc lub przynajmniej na 3 godziny).
Dodaj do płatków obrane i starte jabłka, pokrojonego w kostkę banana, posiekane morele, rodzynki i połówkę jagód. Dodaj mleko, jeśli lubisz. Całość dokładnie wymieszaj.
Podawaj muesli z jogurtem, miodem i pozostałą częścią jagód. Jeśli wolisz, żeby muesli było rzadsze, polej je dodatkowo mlekiem.
Jak to zrobić
Płatki owsiane powinny moczyć się całą noc, wtedy będą miękkie i smaczne. Po namaczaniu odcedź płatki z wody, w której się moczyły, będą smaczniejsze. Namaczaj je w porcelanowej miseczce.Źródło: Olivia