Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na obiad ,jak i na kolację przy świecach. Subtelny smak bez nadmiaru dodatków. Prosto i smacznie.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Składniki
Bakłażana kroimy na pół (wzdłuż) ,wycinamy miąższ ze środka. Połówki bakłażana oprószamy solą. Miąższ z bakłażana i cebulę kroimy w małą kostkę ,podsmażamy na oliwie. Gdy cebula zrobi się szklista dodajemy mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pomidory (sparzone ,obrane ,bez nasion) pokrojone w paski ,doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami (całość redukujemy ,by nie było zbyt dużo soku). Następnie studzimy i mieszamy z posiekanym koperkiem i tartym serem żółtym. Połówki bakłażana płuczemy ,osuszamy i wypełniamy farszem. Przekładamy do formy żaroodpornej i zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C.