Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan pod mozzarellą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 230
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 230
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi
Bakłażan pokrój na plastry. Posyp solą, odstaw na 15 min. Opłucz, osusz. Natrzyj słodką papryką, oregano i pieprzem, skrop oliwą. Odstaw na 10 min.
Mozzarellę podziel na kawałki. Oliwki pokrój na plasterki. Pomidor obierz, pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Patelnię rozgrzej, ułóż bakłażany, smaż po ok. 2 minuty z każdej strony, ostudź. Z jednej strony posmaruj sosem pomidorowym, wyłóż cebulę, pomidory, oliwki i mozzarellę. Ponownie ułóż na patelni, przykryj, smaż 2 minuty.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie