Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bałkańskie szaszłyki z grilla"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Cebulę obierz, drobno zetrzyj. Chili przekrój wzdłuż, oczyść z pestek, strączek opłucz, osusz, posiekaj.
Mięso wymieszaj z cebulą i chili. Dodaj wodę mineralną oraz przyprawy. Masę dobrze wyrób. Miseczkę z mięsem przykryj folią i wstaw do lodówki na ok. 8 godzin.
Drewniane patyczki mocz 2 godziny w zimnej wodzie. Osusz je i oblep mięsną masą. Uformuj owalne szaszłyki. Obtocz w pestkach słonecznika i sezamie. Grilluj je 10 minut na rozgrzanym ruszcie.
ok. 30 min. Marynowanie ok. 8 godz. 1 porcja zawiera ok. 410 kcal. Ok. 1,90 zł za porcjęŹródło: Tina