Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka chińszczyzna po polsku, czyli z chińszczyzną nie ma nic wspólnego :) Ale za to smakuje zaskakująco dobrze i przyrządza się ją w 10 minut. I ani minuty dłużej.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1227
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12570
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1227
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12570
Składniki
Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki.
Poszatkowałam w miarę drobno kapustę pekińską, cebulę, 3 pieczarki i paprykę pokroiłam w paseczki - wyszło ok. 2 pełne garści warzyw.
Przygotowałam w kubeczku sos: 5 łyżek pikantnego ketchupu, łyżka sosu sojowego, sok z 1 plasterka cytryny, 2 łyżeczki płynnego miodu.
Na gorącą oliwę wrzuciłam kurczaka.
Makaron z 2 zupek chińskich zalałam wrzątkiem - na resztę działań mamy 3 minuty.
Smażyłam kurczaka 2,5 minuty co jakiś czas mieszając.
Dodałam warzywa smażąc 1 minutę
Odcedziłam makaron i dodałam na patelnię, polałam sosem i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Jak widzicie, przygotowanie tego dania zajmuje nie więcej 10 minut. A jest tak smaczne, ze je się jeszcze krócej.