Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z buraków kiszonych idealny na święta, przepis prosty w wykonaniu. Do barszczu polecam puree ziemniaczane, uszka z grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Składniki
Jeżeli kiszone buraki są już ukiszone to dobrze, a jeżeli nie to zapraszam po przepis na mój kanał. Jedną cebulę podsmażamy na olej aż będzie złocista. Grzyby moczymy w wodzie kilka godzin. Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby i podsmażoną cebulę, następnie gotujemy całość ok 1 godziny. Powstały bulion przecedzamy i wrzucamy do niego kiszone buraki. Całość stawiamy na gaz i podgrzewamy aż barszcz będzie gorący ale nie zagotowany. Na koniec można całość dopieprzyć, dolać sok z cytryny bądź dodać trochę cukru. Gotowe !!!! Wszystkie przyprawy: czosnek, ziele angielskie, majeranek, pieprz w ziarnach, sól znajdują się w kiszonych burakach, dlatego nie ma potrzeby powielania przypraw w bulionie.