Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz czerwony z mięsem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6372
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6372
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 320
Składniki
Grzyby opłucz, zalej niewielką ilością wody, mocz około 20 minut. Łopatkę umyj, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka z obraną i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym.
Wlej 1,5 l wody, gotuj 40 minut na małym ogniu, zdejmując szumowiny. Buraki ugotuj dzień wcześniej. Buraki i jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do zupy. Grzyby gotuj 15 minut, wlej razem z wodą do zupy. Dodaj majeranek, sól i pieprz, gotuj jeszcze 20 minut.
Zupę podawaj z chlebem razowym i masłem lub bagietką z masłem i pietruszką. Zupy możesz przygotować więcej i mieć ją na dwa dni.Źródło: Dobry Tydzień