Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 224
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 224
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Grzyby oczyść, pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby. Zalej 5 szkl. wody. Gotuj 35 min.
Ser zetrzyj. Tymianek posiekaj, połącz z serem. Gdy grzyby będą miękkie, dolej do nich zakwas i śmietanę. Gotuj 10 minut.
Porcje sera rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Zapiekaj w temp. 200°C, aż ser się stopi. Czipsy wystudź.
Barszcz przypraw roztartym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Udekoruj pokrojonymi dymkami. Podawaj z serowymi czipsami.
55 min Porcja: 240 kcalŹródło: Naj