Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz ukraiński"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Buraki ugotuj w łupinkach. Odcedź, ostudź, obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do wrzącego bulionu włóż pokrojoną w dużą kostkę kapustę, marchewkę, ziemniaki i pora. Do daj równo przyciętą fasolkę, groszek oraz listek laurowy i gotuj 15 minut.
Dodaj starte buraki i 3 łyżki zakwa su. Gotuj kolejne 5 minut.
Szklankę wywaru zmiksuj z mąką i częścią śmietany. Wlej do zupy i zagotuj.
Rozlej barszcz na talerze i dodaj po łyżce śmietany.Źródło: Telemax