Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz ukraiński na czerwonym winie"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Składniki
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości. Kapustę oczyść, drobno pokrój. Ziemniaki oraz marchewkę obierz, opłucz, potnij w kostkę. Por oczyść, opłucz i pokrój na kawałki.
Zagotuj bulion. Włóż do niego pokrojone ziemniaki oraz marchewkę. Dodaj liść laurowy. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 5 minut.
Buraki przestudź, obierz i pokrój w słupki. Do gotujących się warzyw dołóż kapustę i kawałki pora. Dolej wino. Gotuj 15 minut. Wrzuć buraki, gotuj jeszcze 5 minut. Wlej ocet.
Barszcz ponownie przypraw solą oraz pieprzem. Szczypiorek posiekaj. Zupę rozlej do talerzy.
90 min Porcja: 240 kcalŹródło: Naj