Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz ukraiński na lekkim bulionie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości. Udziec umyj, włóż do garnka, zalej 7 szkl. wody. Doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj przyprawy. Wywar gotuj jeszcze 40 minut.
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę obierz, potnij na kawałeczki. Kapustę oczyść, poszatkuj.
Warzywa podsmaż na oleju. Ugotowane buraki odcedź, obierz, pokrój w słupki. Dodaj do podsmażonych jarzyn. Wywar przecedź, zalej nim warzywa. Gotuj razem jeszcze 15 minut.
Mięso oddziel od kości, potnij na kawałeczki, wrzuć do barszczu. Pod koniec gotowania dodaj obydwa koncentraty. Zupę przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Posyp posiekaną natką.Źródło: Tina