Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z fasolą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
Fasolę i?grzyby mocz osobno co najmniej przez 12 godzin. Odcedź, przełóż do?osobnych garnków. Zalej świeżą wodą i?gotuj.
Buraki oczyść, gotuj przez 1-1,5 godziny w?łupinach (ew. upiecz). Przestudź, obierz, zetrzyj na?grubej tarce albo potnij w?grubą kostkę.
Włoszczyznę obierz, opłucz i?tak jak buraki zetrzyj na?tarce o?dużych otworach lub potnij w?kosteczkę. Dodaj listki laurowe. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15-20 minut.
Do?włoszczyzny dodaj buraki oraz fasolę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolej gorącą wodę. Barszcz przypraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i?uprzednio roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj jeszcze 10-15 minut.
Pod koniec gotowania barszcz wymieszaj z koncentratem pomidorowym i ponownie przypraw do smaku.
Gotową zupę posyp natką.
czas ok. 150 min; porcja – 240 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety