Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz z jajkami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Składniki
Rozpuść kostkę rosołową. Oczyść seler, pietruszkę, marchewkę, pora i cebulę. Umyj i pokrój w kostkę. Obierz ziemniaki, umyj i także pokrój w kostkę.
Przygotowane przełóż do garnka, podlej bulionem. Gotuj, aż będą prawie miękkie. Buraczki oczyść, pokrój bulwy oraz łodygi z liśćmi. Włóż do warzyw i znów gotuj, aż buraki będą miękkie.
Wsyp łyżeczkę cukru, dodaj kwasek cytrynowy, przypraw solą oraz pieprzem i gotuj jeszcze 5 minut.
W garnuszku wymieszaj 2-3 łyżki śmietany, wlej trochę ciepłej botwinki i wymieszaj. Wlej zawiesinę do garnka, zagotuj. Podaj z jajkami ugotowanymi na twardo, posypaną koperkiem.
Porcje 6, 30 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 210 kcal
Karolina Wała z RzeszowaŹródło: Takie jest życie