Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk z młodych buraczków z jajkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Por oczyszczam, marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę obieram. Warzywa myję i wkładam do garnka, dokładam skrzydełka. Dodaję liść laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu.
Dolewam 2 litry wody. Doprowadzam do wrzenia. Usuwam pianę, która powstanie na wywarze. Gotuję dalej ok. 45 minut. Kiedy mięso ze skrzydełek jest miękkie, wyjmuję je.
Wywar przecedzam. Marchewkę z wywaru kroję w plasterki. Buraczki obieram, kroję w słupki. Liście z botwinki grubo siekam. Marchewkę, buraczki i botwinę wrzucam do wywaru. Przyprawiam solą, pieprzem, cukrem, octem, majerankiem oraz kurkumą.
Barszczyk gotuję ok. 10 minut, aż buraczki będą miękkie. Zabielam śmietaną. Podaję z jajkiem ugotowanym na twardo. Dekoruję posiekaną natką i szczypiorkiem.Źródło: Naj