Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bawarski rulon w piwie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5580
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5580
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Składniki
Włoszczyznę oraz cebule obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cukinie oczyść, umyj, potnij w półplasterki. Jabłka umyj, wytnij środki z pestkami, miąższ razem ze skórką pokrój na cienkie cząstki.
Boczek umyj, wytrzyj. Mięso ułóż na deseczce. Przykryj folią i rozbij. Płat posyp solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w mięso, zwiń je. Rulon obwiąż nitką. Posmaruj olejem i ułóż w brytfance.
Rulon podlej bulionem i piwem. Piecz 75 minut w temp. 200oC. Po ok. 30 minutach do pieczeni dodaj pokrojone warzywa i jabłka. Posyp je solą oraz pieprzem. Danie udekoruj, np. ziołami.Źródło: Naj