Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała fasola z chrupiącym boczkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Usmaż na patelni na średnim ogniu grubo pokrojony boczek. Gdy będzie gotowy, przełóż na talerz, ale nie wylewaj tłuszczu z patelni. Podsmaż w nim drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Zmniejsz odrobinę ogień pod patelnią i wrzuć boczek, fasolę oraz przyprawy. Mieszaj, aż wszystkie będą gorące.
Wskazówka: Jeśli masz ochotę na współczesną odmianę tego dania, spróbuj doprawić je odrobiną indyjskiej pikatnej przyprawy sambar masala i szczyptą cukru zamiast cynamonu.Źródło: Olivia