Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatniejsza w smaku biała gryczana kasza bardzo dobrze komponuje się z warzywami i wszelkimi przyprawami tworząc z dodatkiem masła aromatyczną mieszankę rozgrzewającą :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
kaszę gotujemy wg przepisu ok 15 min
na sklarowanym maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę,zmiażdżony i pokrojony czosnek oraz drobno posiekane chilli przesmażamy ok 5 min, na koniec podsypujemy szczypiorem i koperkiem ( ok połowy z posiekanej porcji ) doprawiamy solą,pieprzem i ostrą papryką
kaszę po ugotowaniu i odcedzeniu przekładamy do dużej miski,dodajemy kurkumę,łyżkę masła ( masło opcjonalnie jak lubimy bardziej maślane smaki ),mieszamy,dodajemy zawartość patelni z warzywami,doprawiamy jeszcze,dokładnie mieszamy podajemy jako samodzielne danie posypane pozostałą czéścią koperku i szczypiorku
Smacznego ;-)