Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rybę, która będzie smakować niecodziennie ze względu na nietypową przyprawę - herbatę.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 225 stopni.
Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty.
Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.