Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z polędwiczką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10114
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10114
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Składniki
Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pociąć w piórka lub posiekać. Cukinię (ze skórą) także pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę, pieczarki i marchew, poddusić, dodać cukinię, doprawić.
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć tymiankiem i pieprzem, usmażyć na oliwie.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, gotować ok. 15-20 minut w osolonej wodzie (ze szczyptą cukru), odsączyć.
Gorące polędwiczki podawać na ciepłych szparagach, dekorować duszonymi warzywami. Oprószyć pieprzem.
Białe szparagi (w przeciwieństwie do zielonych) zawsze wymagają starannego obrania łodyg przed ugotowaniem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium