Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje smaki z dzieciństwa.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i pokroić w talarki. Cebule obrać, posiekać i usmażyć na odrobinie tłuszczu, dodać pokrojoną kiełbasę, ziemniaki, przyprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Jajka rozbełtać ze śmietaną, chrzanem, natką pietruszki i solą do smaku. Zalać ziemniaki i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.