Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Na patelni przysmażamy posiekaną drobno cebulkę i mięso wieprzowe pokrojone w kostki o boku ok 1 cm. Całość przenosimy do garnka, gdzie po dodaniu liści laurowych ,kilku ziarenek ziela i warzywka, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu około godziny. W tym czasie płuczemy kapustę kiszoną, wyciskamy wodę i kroimy na drobniejsze części w zależności od upodobań. Kapustę przysmażamy i dodajemy do garnka z mięsem. Namoczone wcześniej grzybki również dodajemy do garnka i dusimy wszystko do miękkości na małym ogniu często mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem koncentratem i sosem sojowym(nadają ładny ciemny kolor)