Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące, i może w lodówce być kilka dni:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Składniki
Z karczku lub łopatki zrobić gulasz. Można wykorzystać mięso w sosie zrobione wcześniej.
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy. Dwa razy po zagotowaniu odlać wodę i na nowo zagotować. Do ostatniej wody dodać łyżkę cukru.
Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę pokroić w półplasterki. Dodać do kapusty, tak samo gulasz, kilka suszonych grzybków, śliwki. Doprawić: liść laurowy, ziele angielskie, trochę kminku. Jak blady, dosypać trochę papryki sypkiej.
Gotować aż składniki będą miękkie. Na koniec mąkę roztrzepać z wodą, następnie dodać do bigosu. Zagotować. Smacznego!