Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wegetarian i nie tylko. Pyszna mieszanka kapusty kiszonej i pekinki. Pachnący koperkiem makaron.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym, najlepiej w większym garnku. Do garnka dodać kiszoną kapustę. Można wcześniej pokroić jeśli jest zbyt grubo szatkowana. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską i pomidory. Dodać ok. 1 l przegotowanej, gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu. Dodać powidła, listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, cukier i sól. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać świeżo mielony pieprz. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do garnka w który gotował się makaron włożyć masło i dodać ugotowany makaron. Podgrzewać kilka minut, mieszać. Ciepły makaron posypać koperkiem. Podać z bigosem. Smacznego.