Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos kapitański z dorszem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Kapustę oczyść, główkę pokrój na cząstki, wytnij głąb, a liście drobno poszatkuj. Papryki rozetnij wzdłuż. Usuń środki z pestkami, miąższ potnij w wąskie paseczki.
Filety z dorsza opłucz, osusz. Rybę podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kapustę oraz paprykę. Podlej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i duś 10 minut.
Do warzyw dołóż rybę, duś kolejne 10 minut na małym płomieniu. Pod koniec bigosik przypraw sosem sojowym, solą i pieprzem.Źródło: Tina