Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos staropolski z jabłkami"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Grzyby namocz. Ugotuj, pokrój. Śliwki namocz. Osącz, pokrój.
Kapustę białą poszatkuj. Włóż do rondla, dodaj kapustę kiszoną, wlej szklankę wody, ugotuj.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso i wędliny drobno pokrój, dodaj do kapusty.
Dodaj grzyby, śliwki, cebulę i starte jabłka, wymieszaj. Wsyp przyprawy, wlej wino. Gotuj 40 min na małym ogniu. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie