Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1110
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11377
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1110
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11377
Składniki
W dużym garnku podgrzewamy oliwę z masłem wkładamy pokrojoną cebule(w kostkę lub w pół plastry),czosnek,rozmaryn,papryke bez skóry(ja dodaje taką bułgarska pieczoną ze słoika)wsypujemy sól i pieprz i chwilę dusimy,W tym czasie obieramy kabaczki(z dużych należy wykroić gniazda nasienne),kroimy na pół i w kostkę.Dodajemy do cebuli i dusimy pod przykryciem aż kabaczki zmiekną mieszajac od czasu do czasu.Odkrywamy i jeszcze dusimy aż część płynu wyparuje.Ewentuanie doprawiamy do smaku.
Do kabaczków można dodać podsmażoną kiełbasę,pomidory bez skóry i pestek,doprawiać kostkami rosołowymi.
Można zrobić wersję z patisonami(tylko patisony trzeba wczesnie poddusić bo są twardsze i zanim zmiękną to kabaczek się rozpaćka) i pieczarkami uduzsonymi na maśle.