Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników naszej wspaniałej staropolskiej kuchni. Bigos, podstawowa zaleta - może tydzień leżeć w lodówce i nadal jest świeży.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7824
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7824
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz godzinę. W garnku na smalcu przysmaż cebulę, dodaj posiekaną kapustę. Zalej wodą z grzybami i 750 ml wody. Dodaj przyprawy korzenne. Duś 40 minut. W tym czasie na smalcu przysmaż pokrojone w kostkę mięso. Dodaj do kapusty. Dołóż pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz śliwki i suszone jabłka. Duś jeszcze godzinę. Dołóż przysmażone plasterki kiełbasy oraz rodzynki. Dolej wino. Duś 20 min. Na 5 min przed końcem przypraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem i kminkiem.