Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone w sosie cebulowym plastry schabu podane z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosikiem z cebulką oraz z marynowanym ogórkiem.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Plastry schabu rozbijamy pięścią z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Obrane cebule kroimy w pół plastry umieszczamy w miseczce, solimy pieprzymy i posypujemy majerankiem, całość mieszamy.
Na gorącym tłuszczu smażymy plastry schabu z obu stron na rumiany kolor, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do zeszklenia się cebuli. Gdy cebula będzie zeszklona podlewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Na koniec duszenia dodajemy suszoną paprykę, mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry schabu podajemy z ziemniakami i marynowanym ogórkiem, ziemniaki i mięso polewamy wytworzonym sosem z cebulką. Smacznego !!!