Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki w lekkim sosie porowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Plastry schabu lekko rozbij. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem, obtocz w mące. Por oczyść, pokrój w półplasterki. Ząbki czosnku obierz, przetrzyj przez praskę.
Masło klarowane stop na pa telni. Włóż por i czosnek, prze- smaż. Dodaj schab, obsmaż z obu stron. Zalej wrzątkiem (ok. pół szklanki), duś pod przykryciem 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z 2 łyżkami sosu z duszenia, polej mięso. Duś jeszcze 5-10 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie