Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie kurkowo-śmietanowym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na 5 plastrów. Każdy plaster delikatnie rozbij przez folię spo żywczą. Natrzyj słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Kurki rozmroź. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, posiekaj. Margarynę stop w brytfannie lub dużym rondlu. Włóż plastry mięsa, obsmaż z obydwu stron. Dodaj kurki (najlepiej pokrojone), cebulę i czosnek. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Zalej wywarem jarzynowym, duś pod przykryciem 30-35 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło, stop. Wlej śmietanę, zamieszaj, chwilę podduś. Sos przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie