Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie musztardowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9194
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 486
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9194
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 486
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry, lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem. Odstaw na pół godziny. Rozgrzej olej i smaż mięso po 3 minuty z każdej strony.
Pokrój marchewkę, cebulę, czosnek. W rondelku rozgrzej bulion, włóż przyprawy, pokrojone warzywa oraz mięso. Duś 30-40 minut. Pod koniec wsyp posiekany koperek. Danie zagęść śmietaną wymieszaną z mąką. Włóż musztardę, zagotuj, jeszcze raz przypraw do smaku.
Takie pikantne bitki smaczne są z ziemniakami oraz buraczkami. Ale możesz je podać także z kaszą gryczaną, pęczakiem lub makaronem. Pasuje do nich surówka z kiszonej albo pekińskiej kapusty.
Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa
Porcje: 5. Przygot.: 60 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 245 kcal.Źródło: Bella Relaks