Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie winogronowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Z mięsa wycinam osiem plastrów, rozbijam je lekko, przyprawiam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
Mięso, delikatnie oprószone mąką, kładę na rozgrzany tłuszcz. Smażę z obu stron na złoty kolor. Posypuję solą, pieprzem i ziołami. Podlewam wodą, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Winogrona myję, obrywam i rozgotowuję, dolewając wino. Przecieram przez sito.
Dodaję pozostałe oprócz oleju. Miksuję blenderem na gładką masę. Zagotowuję i dodaję olej.Źródło: Kobieta i życie