Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie własnym"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso umyj, osusz, usuń błonki. Pokrój na półtora cm plastry, lekko rozbij. Natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego, ew. oprósz solą i pieprzem. Bitki obtocz w mące. Cebule i czosnek obierz. Cebule pokrój w piórka, czosnek posiekaj. 2 Olej rozgrzej w rondlu, obsmaż bitki na złotobrązowy kolor z obydwu stron. Wyjmij z rondla. Włóż cebule i czosnek, zeszklij. Dodaj mięso, wlej ok. pół litra gorącej wody, posyp przyprawami. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, około 50 minut.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie