Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pora zawsze jest pora. Doskonałe, a niedoceniane zielone części porów wykorzystuję na wiele sposobów. Ich liczba ciągle rośnie: https://smaker.pl/ksiazka-kucharska-pory,1958948.html
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10268
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10268
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Cebulę, posiekałem i podsmażyłem na złoto. Na rozgrzanym oleju podsmażyłem mięso na rumiano i zalałem gorącą wodą, aby je całkowicie przykrywała. Dodałem cebulkę, pokrojoną w talarki marchewkę, pieprz, sól, listki laurowe.
Po około pół godzinie wrzuciłem posiekane pory. Dusiłem do miękkości mięsa.
Na koniec do słoiczka wlałem łyżkę wody, łyżkę śmietany i łyżkę mąki. Zakręciłem słoik i potrząsając wymieszałem zawartość. W ten sposób zabieliłem i zagęściłem sos.
Smacznego
Szynkę pokroiłem na plastry grubości około 1 cm, rozbiłem je lekko tłuczkiem i oprószyłem mąką.