Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko chrzanowy, ciekawy smak mięsa. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry około 1 cm, rozbiłem je lekko tłuczkiem i opruszyłem mąką. Cebulę, posiekałem i podsmażyłem na złoto. Na rozgrzanym oleju podsmażyłem mięso na rumiano i zalałem gorącą wodą, aby je całkowicie przykrywała. Dodałem cebulkę, pokrojoną w talarki marchewkę, pieprz, sól, listki laurowe. Dusiłem do miękkości mięsa.
5 minut przed końcem duszenia, odlałem pól szklanki wywaru który wymieszałem z chrzanem i śmietaną. Ponownie wlałem do mięsa.
Podawałem z ziemniakami. Do gotowania ziemniaków dodaję marchewkę, zatrzymuje to w bulwach witaminę C.