Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bliny z łososiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Przygotuj rozczyn: odrobinę ciepłego mleka, wymieszaj z łyżką mąki drożdżami i cukrem. Przykryj i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie przelej go do miski, dodaj resztę mąki gryczanej i pszennej, żółtka oraz roztopione masło.
Połącz wszystkie z resztą ciepłego mleka, poczekaj kilka minut, aż ciasto podrośnie, i dodaj ubite białka. Wtedy usmaż bliny na oleju.
Na gotowe placuszki nałóż odrobinę jogurtu i plasterek łososia. Dodatkowo udekoruj je koperkiem, listkiem szpinaku i kawałkiem cytryny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax