Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok z jajkami i warzywami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 284
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2920
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 284
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2920
Składniki
Zalewę z ogórków połącz ze szklanką wody, dodaj żelatynę i odstaw do napęcznienia. Całość podgrzej na małym ogniu. Gdy żelatyna się rozpuści, odstaw do wystudzenia.
Do przestygniętej żelatyny dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo w posolonej wodzie. Wystudź je i obierz. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie razem z groszkiem i kukurydzą, zagotuj w posolonej wodzie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Szynkę, ogórki i dwa jajka pokrój w drobną kostkę. Gotowy blok oddziel od foremki za pomocą noża (najlepiej przełożyć masę do kilku mniejszych foremek, aby łatwiej było ją wyjąć).
Podawaj pokrojone w centymetrowe plastry ze świeżym pieczywem.Źródło: Na żywo