Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczna pizza na ostro"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Spody ułóż na blasze do pieczenia. Przecier pomidorowy wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem oraz oczyszczonym i posiekanym chili. Dopraw solą. Pastą posmaruj spody.
Strąki papryki opłucz, osusz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w paski. Rozłóż na spodach razem z posza tkowaną cebulą. Posyp opłukanymi liśćmi szpinaku. Na nich umieść plasterki szynki, po kilka oliwek i starty ser. Piecz 20 min w 180 st.
Czas ok. 25 min; porcja – 480 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety