Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na popularne i szybkie kluski kładzione. Tym razem z dodatkiem jabłek. Nie tylko dzieci się nimi zajadają. Koniecznie musicie spróbować.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14542
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14542
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 67
Składniki
Do mąki wlewamy mleko, dodajemy jajko, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Kluseczki nabieramy łyżką i wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Możemy do niej dodać odrobinę oliwy.
Kluseczki wyciągamy na talerz, gdy wypłyną na wierzch. Podajemy z roztopionym masłem, brązowym cukrem, ewentualne cynamonem.