Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne kluski. Potrzebujemy tylko trzech składników . Kluseczki możemy podawać na słodko i wytrawnie. Moje są w wersji wytrawnej z masłem szałwiowym i imbirem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 160
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 172
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 160
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 172
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Jajko , mąkę i serek ubijamy mikserem. W saganku gotujemy wodę z łyżeczką soli. Zmiksowane ciasto nabieramy łyżką, zanurzamy ją we wrzącej wodzie i małą łyżeczką odrywamy kawałki ciasta. Kluseczki robimy w dwóch partiach. Od momentu wypłynięcia, gotujemy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy okraszone stopionym masłem z posiekaną szałwią i imbirem.