Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta i smaczna zapiekanka makaronowa z serem sprawdzi się doskonale w roli szybkiego obiadu. Jest bardzo sycąca dlatego z powodzeniem naje się nią nawet duża rodzina.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Makaron ugotuj al dente wedle instrukcji na opakowaniu.
W rondelku roztop masło, dodaj mąkę i całość trzymaj na niewielkim ogniu bardzo energicznie mieszając. Dolewaj sukcesywnie mleko nie przestając mieszać (najlepiej rób to za pomocą trzepaczki). Sos będzie gęstnieć. Przypraw go solą i pieprzem. Na koniec dodaj ser (część zostaw). Cały czas mieszaj.
Odcedzony makaron polej sosem i wymieszaj. Blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i daj tam makaron z sosem. Wierzch posyp serem. Piecz około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zanim zjesz, ostudź danie. Jest pyszne!