Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo dobry przepis na podanie bobu. Wszystkie składniki dobrze się komponują. Jest smacznie i sycąco.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu
Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, aż nieco zmięknie. Pod koniec oprószamy delikatnie solą
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy wytopi się nieco tłuszczu dodajemy drobno posiekaną młodą cebulkę i chwilę razem smażymy
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy
Podajemy na ciepło