Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek faszerowany grzybami"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 789
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 789
Składniki
Rozgrzej oliwę na patelni. Wrzuć grzyby, cebulki i czosnek. Smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia. Dodaj wino, pokrojoną bułkę i tymianek. Przypraw i wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozłóż boczek skórą do dołu. Ponacinaj mięso, tak aby nie przeciąć skóry. Rozłóż farsz na mięsie, wciskając go w nacięcia. Zwiń boczek i zwiąż sznurkiem.
Piecz mięso ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika przykryj na 5 minut. Zdejmij sznurek. Podawaj z pieczonymi pomidorkami cherry.Źródło: Olivia