Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek pieczony w czosnku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10820
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10820
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Ząbki czosnku obierz, pokrój na plasterki. Gałązki tymianku i rozmarynu umyj, osusz, posiekaj.
Boczek umyj, osusz, natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekanymi ziołami.
Ze wszystkich stron obłóż plasterkami czosnku. Boczek owiń folią, wstaw na noc do lodówki.
Boczek ułóż w lekko natłuszczonej formie. Piecz ok. 40 minut w temp. 190°C.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie