Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek po azjatycku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7990
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 176
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 394
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7990
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 176
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 394
Składniki
Boczek umyj osusz. Imbir i czosnek obierz. Ząbki czosnku posiekaj, a korzeń imbiru drobno zetrzyj. Chili rozetnij, oczyść, posiekaj. Rozdrobnione wymieszaj z konfiturą, sosem sojowym i olejem. Marynatą polej boczek. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowane mięso przełóż do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 90 minut.
W czasie pieczenia mięso polewaj marynatą. 10 minut przed końcem pieczenia zwiększ temp. do 225 °C, aby skórka ładnie się przyrumieniła. Gotową pieczeń udekoruj kawałkami papryki i cebuli.Źródło: Naj