Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki smażone z papryką podane w sosie śmietanowo-serowym na kaszy kuskus.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 32
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 32
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Boczniaki oczyszczamy, odrzucamy twarde części a resztę kroimy w paski. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę lub paski. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone grzyby i paprykę.Podsmażamy do czasu aż będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką
Do miękkich grzybów i papryki wlewamy śmietanę i dodajemy pokrojony ser brie. Podgrzewamy na małym ogniu /często mieszając/ do czasu aż ser roztopi się i połączy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porcje kaszy z boczniakami w sosie podajemy od razu po przygotowaniu.